17. september 2015 blev afholdt DSNR’s årsmøde med temaet “Agiteret Adfærd”.

Agiteret adfærd forekommer hyppigt hos patienter med TBI. Tallene på forekomsten varierer alt efter hvornår i
rehabiliteringsforløbet patienterne er observeret for agiteret adfærd og ud fra hvilken definition, der er anvendt. Blandt
fagfolk er der ikke konsensus omkring definitionen af agiteret adfærd. Endvidere findes der ingen redskaber til
udredning/vurdering, som gør det muligt at kunne skelne mellem sub-grupper af agiteret adfærd, og dermed at kunne tilrettelæge den rette medicinske behandling og terapeutiske indsatser.

Klik her for at se hvad programmet var for dagen.

Slides fra hovedoplæg kan (hvis der er givet tilladelse dertil) tilgåes herunder eller findes under fanen “Dokumenter” her på hjemmesiden, hvor resten af tilgængeligt fagmateriale fra tidligere arrangementer er oploadet.

  • Dr. Rodger Ll. Wood (Professor i Klinisk Neuropsykolog) – Disorders of Behaviour Self-Regulation Final
  • Ingrid Poulsen (sygeplejerske og leder af forskningsenheden RUBRIC) og Vibeke Wagner (fysioterapeut på afd. for Højt Specialiseret Neurorehabilitering) – “Udredning af patienten med agiteret adfærd ud fra Agitated Behavior Scale (ABS) og målrettet insatser”.
  • Bente Juul, (neuropædagogisk konsulent, coach for Hjerneskaderådgivningen) og Susanne Bommelund, (VISO specialist, coach for Hjerneskaderådgivningen) – “Udredning af borgeren med agiteret adfærd og målrettede insatser”.