Kliniske værktøjer

 Forskelligt nyttigt materiale til brug for den, der arbejder i klinikken med neurorehabilitering bl.a. ifa. hjemmesider, lommekort og e-bøger . Kontakt os, hvis du har et dokument eller et link, du mener vi skal have liggende her.  

"Hvidbog om Rehabilitering"

I marts 2022 kom den længe ventede opdaterede udgivelse af Hvidbogen om Rehabilitering, muliggjort af bevilling fra VELUX FONDEN og af et samarbejde mellem DEFACTUM og REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation. Klik for at se / hente bogen.

"Clinical Pathways in Stroke Rehabilitation" - Gratis adgang til nyudgivet E-bog om rehabilitering efter stroke

WFNR har i samarbejde med tidsskriftet Springer pr. jan. 2021 udgivet en open-source bog om “Evidence-based Clinical Practice Recommendations”. Klik for at se / hente bogen.

Liste over vigtige måleredskaber indenfor neurorehabilitering

Dansk Selskab for Fysioterapi har udarbejdet en liste over en lang række måleredskaber, der bruges i klinikken til den neurologiske patient. Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

"The Rehabilitation Measurement Database"

Rehabiliteringsinstituttet “The Shirley Ryan AbilityLab” i Chicago er blevet et varemærke for vidensbaseret praksis. De er hjernen bag denne detaljerede database over måleredskaber.     Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

Lommekort over de lægelige opgaver ved ordination og udarbejdelse af en genoptræningsplan, samt genoptræningsniveauern.

Udarbejdet af Region Hovedstaden. Klik for at se / hente publikationen.

Nnbv - National Behandlingsvejldning for Neurologi

Det lægefaglige selskab Dansk Neurologisk Selskab (DNS) tog i 2015 initiativ til udarbejdelsen af en national behandlingsvejledning for neurologiske sygdomme, der løbende opdateres af eksperter på området. Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

"The NICE guidelines"

National Institut for Health and Care Excellence (NICE) i England udarbejder guidelines på flere medicinske fagområder og har bl.a. evidensbaserede anbefalinger omkring graden af intensitet, motorisk bevægelse, syn og kognition.

Konsensus-rapport omkring FEES fra DAHANCA

I 2018 nedsatte Dansk Selskab for Hoved- og Halskræft (DAHANCA) en arbejdsgruppe til at udarbejde en konsensus-rapport/en national protokol for udførelsen af Flexibel Endoskopisk Evaluering af Synkefunktion (FEES). Sidste version godkendt januar 2019.

Lommekort over vederlagsfri fysioterapi vs. genoptræningsplan

Udarbejdet af Karin Spangsberg Kristensen, projektleder for puljeprojektet under SST om genoptræningsplaner (GGOP). Klik for at se / hente publikationen.